Deze Twee Kamerleden Willen Actie Voor Groningen Zien In Den Haag Pak Vastgelopen Zaken In De Versterking Aan

Groningse Kamerleden eisen actie in Den Haag

Twee Kamerleden vinden dat de versterkingsoperatie in Groningen 'vastgelopen' is

Zij willen dat de Tweede Kamer het kabinet dwingt tot actie om de gedupeerden te helpen

Twee Groningse Kamerleden eisen actie van het kabinet om de vastgelopen versterkingsoperatie in hun provincie weer vlot te trekken.

"De versterking ligt al maanden stil en intussen zitten duizenden Groningers nog steeds in onveilige huizen", zegt PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop. "Dit is onacceptabel."

Ook GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee vindt dat er iets moet gebeuren. "Het kabinet beloofde dat de versterkingsoperatie zou worden versneld, maar daar is nog niets van terechtgekomen", zegt hij. "Wij willen dat de Tweede Kamer nu het kabinet dwingt om actie te ondernemen."

De versterkingsoperatie in Groningen is bedoeld om huizen die zijn beschadigd door de aardgaswinning te repareren of te versterken. Maar de operatie ligt al maanden stil doordat er te weinig aannemers zijn en doordat de overheid te traag is met het verstrekken van vergunningen.

Hierdoor zitten duizenden Groningers nog steeds in onveilige huizen, terwijl de kans op een nieuwe aardbeving toeneemt. De Hoop en Van der Lee willen dat de Tweede Kamer het kabinet dwingt om de volgende maatregelen te nemen:

  • De versterkingsoperatie versnellen door meer aannemers in te schakelen en de vergunningverlening te versnellen.
  • Groningers die in onveilige huizen wonen tijdelijk onderdak bieden.
  • FinanciĆ«le compensatie bieden aan gedupeerden die schade lijden door de vertraging van de versterkingsoperatie.

"Het kabinet moet nu echt in actie komen", zegt De Hoop. "De Groningers hebben al veel te lang geleden."

Van der Lee voegt daaraan toe: "De Tweede Kamer moet het kabinet nu dwingen om zijn verantwoordelijkheid te nemen. De Groningers hebben recht op een veilige en leefbare woonomgeving."


Post a Comment

0 Comments